Black eagle Polyflex
Voor gebruik in de olie- en gasmarkt heeft Parker Hannifin de Black Eagle slang ontworpen. Deze slang biedt tal van voordelen ten opzichte van vast leidingwerk (chicksan pijp), rubberen slang en flexibele metalen pijp. Black Eagle slangen zijn per meter lichter dan voorgenoemde alternatieven. De gewichtsbesparing ligt tussen de 30% en 70%. Dit biedt voordelen tijdens transport en gebruik.

De Black Eagle slang heeft een relatief kleine buigradius, wat de handeling ten goede komt. De slang kan zich in allerlei bochten wringen. Ten opzichte van chicksan pijp zijn de extra voordelen dat een slang uit één stuk minder potentiële lekpunten heeft en sneller kan worden gemonteerd. Dit is tijdbesparend en kostenverlagend. In vergelijk met rubberslang is de Black Eagle slijtvaster en dus duurzamer. Dit werkt kostenverlagend.

Daarnaast is het thermoplastische materiaal resistent tegen veel van de gebruikte chemicaliën. Voor optimale chemische resistentie is de Black Eagle ChemJec beschikbaar. Bij de winning van olie en gas worden steeds hogere drukken toegepast, waarbij de grens van 5000 psi wordt overschreden. Black Eagle slangen zijn geschikt voor een werkdruk van 10.000 psi.

Bij het ontwerp van de Black Eagle slang is ook rekening gehouden met veiligheid. Optioneel kan de slang worden voorzien van extra laag ColorGard. Deze wordt zichtbaar op het moment dat er sprake is van excessieve slijtage, waardoor de slang preventief kan worden vervangen.